Bez glutenu,  Deser,  Przekąska,  Śniadanie

Placuszki bezglutenowe z owocami

Pewnego wieczoru nie miałam pojęcia co zrobić sobie na kolację. Poszłam do kuchni i zaczęła dziać się magia…

Poznajcie mój przepis, na całkowicie spontaniczne placuszki bezglutenowe z owocami ( u mnie to akurat były maliny), które przypadną do gustu każdemu. A co najważniejsze? Zrobisz je w 10 minut 🙂

Placuszki bezglutenowe

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 5 minutaCzas gotowania: 10 minutaCzas oczekiwania: 3 minutaCzas łącznie: 25 minutaPorcje:6-8 porcjeKalorie:603 kcal Najlepsza pora roku:Suitable throughout the year

Składniki

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki umieść w dużej misce.
  2. Wszystko dokładnie wymieszaj, jeśli ciasto będzie bardzo gęste dodaj trochę mleka.
  3. Po połączeniu składników, zacznij smażyć je na maśle klarowanym tworząc okrągłe placuszki.
  4. Do placuszków możesz dodać swoje ulubione owoce – maliny, truskawki czy jagody.
  5. Możesz oprószyć je cukrem pudrem.
  6. Smacznego 💕

Notatki

  • Zwykły cukier możesz zamienić na cukier wanilinowy. Będą pięknie pachniały wanilią.
Słowa kluczowe:Bezglutenu, glutenfree, przekaska, słodkie, śniadanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *