Placuszki bezglutenowe z owocami
Pewnego wieczoru nie miałam pojęcia co zrobić sobie na kolację. Poszłam do kuchni i zaczęła dziać się magia…
Poznajcie mój przepis, na całkowicie spontaniczne placuszki bezglutenowe z owocami ( u mnie to akurat były maliny), które przypadną do gustu każdemu. A co najważniejsze? Zrobisz je w 10 minut 🙂

Placuszki bezglutenowe
Składniki
Wykonanie
- Wszystkie składniki umieść w dużej misce.
- Wszystko dokładnie wymieszaj, jeśli ciasto będzie bardzo gęste dodaj trochę mleka.
- Po połączeniu składników, zacznij smażyć je na maśle klarowanym tworząc okrągłe placuszki.
- Do placuszków możesz dodać swoje ulubione owoce – maliny, truskawki czy jagody.
- Możesz oprószyć je cukrem pudrem.
- Smacznego 💕
Notatki
- Zwykły cukier możesz zamienić na cukier wanilinowy. Będą pięknie pachniały wanilią.
Bezglutenu, glutenfree, przekaska, słodkie, śniadanie
